Heta startups i Sverige

Det kan vara riktigt svårt att ha koll på vilka startups som är på gång i Sverige. Men i Venture Cup presenteras olika startups. Dessutom finns det en prispott på ca 1 miljon kronor som de bästa idéerna får dela på. Idéerna bedöms med utgångspunkt av vissa kriterier så som trovärdighet, team, tillväxtpotential och framför allt för vilken idé som ligger i grunden i startupen.

Tävlande startupsen

I förra årets Venture Cup på regionnivå tävlade 15 olika startups och några av dessa var:

  • Vultus – erbjuder en produkt som är en skadedjursbekämpning som är maskininlärnings baserad. Deras mål och fokus ligger på att kunna skapa ett lantbruk som drivs med hjälp av en dator, vilket gör att skador från skadedjur minskas och framför allt ser till att växtskyddet blir så effektfullt som möjligt.
  • Mowida – som erbjuder en tjänst som ska underlätta för de som letar bostad, att hitta ett nytt boende. Tjänsten gör det enklare för de hyr ut bostäder att hyra ut och administrera boenden. Denna plattform ser till att matcha ihop sökande och uthyrare efter deras olika kriterier.
  • Next Step Dynamics – har hittat och utvecklat en lösning som ska hjälpa äldre att förebygga fallolyckor. Detta genom att kunna kontinuerligt jämföra variabler och analysera de olika parametrarna så som styrka, balans och sömn hos de äldre.
  • Organofuel Sweden – är ett grönt startup-företag som har tagit fram en plattform med en teknologi som gör det möjligt att kunna framställa produkter av högt värde, så som biomaterial, gröna kemikalier och biodrivmedel och då använda skogen som en grund och startmaterial.
  • Next Period – är ett revolutionerande mensskydd och har skapats utifrån trenden där hälsa, miljö och hållbarhet är i fokus. Startup-företaget har som mål att öka kvinnornas hälsa och självständighet, men också samtidigt att se till att skyddet är en produkt som är hållbar för kvinnor runt om i både låg- och höglöneländer i världen.
  • Bara Bättre – är ett koncept som har fokus på ledarskap inom frisörföretagande och på så vis leda och coacha personal för att kunna få en bättre lönsamhet. Att använda konceptet Bara Bättre gör att du som företagare inom frisörbranschen får de rätta förutsättningarna för att kunna tjäna och prestera bättre och dessutom ha mer kul på jobbet.
  • OptiFriction – har utvecklat hydrofoba ytor att bli mer miljövänliga och energieffektiva inom marina miljöer och skidsporten. Det företaget erbjuder är att ytorna blir repeterbara, men också slitstarka och kommer att ge samma och bra glid för varje gång som produkten används. Målet med OptiFrictions produkt är att ersätta den giftiga bottenfärgen och fluorerande skidvallorna som används, till ett alternativ som är mer hållbart rent miljömässigt.

Sammanfattningsvis

Det är bara att konstatera att framtiden ser ljus ut för oss människor då vi kommer få hjälpmedel och verktyg för att förbättra livskvaliteten i våra hem, på jobbet och framför allt för vår miljö. Vem vet du kanske kommer bli en av de konsumenterna som tar del av dessa startup-tjänster och produkter en dag i framtiden, vilket gör att ditt liv blir enklare!