Många nordiska mobilspel

Det finns många mobilspel som kommer från Norden och det kommer hela tiden nya titlar som ökar på spelutbudet för de spelare som vill spela på sin mobil eller surfplatta. Många av dessa spelutvecklare är företag som är mycket kända världen över. Ett av dessa företag är Quickspin och förra året lanserade Quickspin många nya titlar. Vissa av företagen är dessutom börsnoterade, så skulle du få pengar över någon gång så kan du alltid köpa aktier i något av de företagen.

Nordiska spelutbudet

Du kommer att kunna läsa om några spel som har lanserats av nordiska spelleverantörer och så kanske du blir sugen på att ladda ner spelen själv på din mobil för att testa om spelet är något för dig.

  • The Walking Dead: No Man´s Land – Det är ett spel som har skapats och utvecklats av det finska spelföretaget Next Games. Spelet har sedan det släpptes laddats ner till mobiler och surfplattor mer än 16 miljoner gånger. Som du säkert förstår så bygger spelet på den mycket succéfulla och populära serien med samma namn.
  • Cities: Skylines – Är ett spel som Colossal Order har utvecklat under 2015. Du som spelare ska planera och skapa en stad, som att till exempel fixa jobb, sköta trafiken och se till att medborgarna betalar sina skatter. Cites: Skylines är uppdelat i olika nivåer och har olika svårighetsgrader.
  • Crusader Kings – Ett perfekt spel för dig som gilla hålla på med strategier och det svenska spelföretaget Paradox Interactive som ligger bakom detta populära spel. Spelet utspelar sig under åren mellan 1066 – 1820 och att du som spelare får leda din egen familjeätt. Det gäller att du ska göra din ätt till den mäktigaste och erövra eller gifta till dig så mycket land du bara kan.
  • Angry Birds – Som är ett favoritspel hos många och Rovio som kommer från Finland ligger bakom denna succé. Det gäller att skjuta iväg din fågel förbi olika banor som har hinder av olika slag. Det har skapats liknade spelkopior av detta mobilspel. Det har dessutom blivit konsolspel om du hellre känner för att spela Angry Birds via en konsol istället för att spela på hemmaplan.
  • Thy Sword – Är ett spel från det svenska företaget Gamephase och spelet tar dig lite tillbaka då Amiga och Commedore 64 kom på spelmarknaden och har den typen av grafik. Spelet känns väldigt retro och är ett plattformsspel med skurkar och trollkarlar som kommer efter dig med sina svärd som du ska undvika till varje pris.
  • Survivors – Är ett spel som G5 Entertainment som har sitt säte i Sverige har skapat och du hamnar på en underbart vacker ö för att rädda överlevande och hålla dem levande. Du kommer att kunna upptäcka hemliga stränder, laguner och berg. Det är som att åka på äventyr och då utan att packa resväskan.

Sammanfattning

Vill du spela spel för din mobil eller surfplatta som kommer från de nordiska länderna, lär du inte ha tråkigt i alla fall då spelutbudet är enormt och gör att du alltid kommer få unik spelupplevelse och underhållning på en och samma gång. Detta behöver kosta en enda krona om du skulle vilja det.